Pate de casa

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 20 Mai 2015 | 5550 vizualizari

 

Am facut dupa reteta Ritei (CulinaryRainbow). A iesit foarte bun, exact cum ne place noua pateul. Imi pare rau ca am facut jumatate de portie si va trebui sa fac din nou.

 

INGREDIENTE

  • 250g ficatei de pui
  • 1 ceapa rosie mica
  • 2 oua
  • 75ml ulei de masline
  • 75ml lapte
  • 125g smantana
  • piper
  • sare
  • 4 borcane de 200ml
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de casa:

Reteta originala este pentru cantitati duble si 5 borcane de 370g.

Am spalat cele 4 borcane de 200ml si le-am uscat.

Ficatul se curata, se spala si se pune la scurs.

Ceapa se curata si se taie in bucati mari.

Se pune in robot ficatul, ouale si ceapa si se mixeaza bine.

Se adauga uleiul, laptele si smintana si se incorporeaza mixand.

Se pune sare si piper si se omogenizeaza.

Se umplu borcanele pregatite dinainte.

Se pun intr-o oala pe fundul careia se pune un prosop de bucatarie.

Se umple oala cu apa pana la nivelul gatului borcanului si se pasteurizeaza pateul timp de o ora si jumatate la foc mic.

Se scot, se pun cu capacul in jos pe un prosop si se acopera cu o patura si se lasa sa se raceasca.

Se pastreaza in frigider sau in loc racoros.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de casa" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute